Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اصفهان مدیر دفتر همکاری‌های علمی و بین المللی دانشگاه اصفهان از مشارکت دانشگاه اصفهان در قالب یک طرح تحقیقاتی اتحادیه اروپا با عنوان افق ۲۰۲۰ به عنوان دارایی میراث فرهنگی ایران خبر داد.

سید کمیل طیبی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: اتحادیه اروپا در قالب طرح های پژوهشی یا افق ۲۰۲۰ که از سال ۲۰۱۶ آغاز شده، چندین پروژه رقابتی و سنگین تعریف کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در میان پروژه های تعریف شده، طرحی در خصوص میراث فرهنگی ارائه شد که به بررسی میراث فرهنگی کشورهای مختلف می پردازد و در آن نگاه اقتصادی گنجانده شده که به آن دارایی گفته می شود.

وی افزود: در این پروژه نقش اقتصادی یک میراث فرهنگی خاص در گذشته، حال و اکنون بررسی می شود. این پروژه به بررسی تاثیر خلاقیت و کارآفرینی که در هر میراث فرهنگی می توان ارائه کرد، می پردازد که در کنار آن می توان به شغل های جدید دست یافت.

مدیر دفتر همکاری‌های علمی و بین المللی دانشگاه اصفهان نگاه جدید این طرح را ثروت میراث فرهنگی اعلام کرد و گفت: این طرح به بررسی اینکه چه میزان کسب و کاری در این دارایی میراث فرهنگی قابل اجرا است، پرداخته. دانشگاه اصفهان به منظور معرفی میدان نقش جهان به عنوان ثروت میراث فرهنگی در یک پروژه پژوهشی بین المللی اتحادیه اروپا با موضوع «زنجیره جذب سرمایه‌گذاری برای تعریف کاربری‌های جدید از میراث فرهنگی شهرهای مهم دنیا» مشارکت کرد.

طیبی با بیان اینکه چند دانشگاه و مرکز علمی اروپایی و غیر اروپایی در این پروژه مشارکت داشتند که توسط دبیرخانه اروپایی دولت های محلی برای پایداری (ICLEI) مستقر در شهر فرایبورگ آلمان اجرا شد، تصریح کرد: معرفی میراث فرهنگی شهرهای مهم دنیا از جمله اصفهان، آمستردام، بخارست، لندن، پاریس، بارسلونا، استکهلم، میلان، امان و کازان به عنوان ثروت و دارایی جهانی و بین المللی مد نظر بوده است که امکان تأمین مالی سرمایه گذاری را برای استفاده مجدد و کاربری نوین میراث فرهنگی شهرها در ایجاد کسب و کار فراهم می سازد، تا در یک مقایسه تطبیقی بهترین و نوآورترین روش ها در استفاده بهینه و مراقبت از میراث فرهنگی برای نیل به توسعه پایدار را معرفی کند.

وی در خصوص دستاورد مهم این طرح گفت: با معرفی ثروت‌های میراث فرهنگی به دنیا از طریق همایش‌ها و محافل هنری، فرهنگی و اقتصادی و در چارچوب سازمان‌هایی مانند اتحادیه اروپا، سازمان ملل متحد و بانک جهانی نسبت به سرمایه‌گذاری و استفاده بهینه از این دارایی‌ها، تصمیم‌های مناسب اتخاذ می شود.

مدیر دفتر همکاری‌های علمی و بین المللی دانشگاه اصفهان اضافه کرد: در گزارش نهایی دبیرخانه اروپایی پروژه (ICLEI) تحت نظارت و حمایت اتحادیه اروپا، میدان نقش جهان به عنوان یک پایلوت ثروت و دارایی میراث فرهنگی شهر اصفهان معرفی شده است و این امکان را به وجود می آورد که این میدان همراه با سایر دارایی های میراث فرهنگی اصفهان همواره در سمینارها و همایش های بین المللی و محافل میراث فرهنگی در ایجاد شبکه جهانی به بحث گذاشته شود.

طیبی افزود: در این طرح، اصفهان به عنوان یکی از شش شهر دارای الگوی بین‌المللی در زمینه دارایی میراث فرهنگی در کنار شهرهایی مانند مونترال، امان، سن خوزه و تیرانا معرفی شده است.

وی ادامه داد: در این گزارش به میدان نقش جهان به عنوان اصلی ترین عنصر یک طرح جامع شهری اشاره و به عنوان یک عملکرد درخشان از برنامه ریزی شهری در آن زمان یاد می شود که، فعالیت های گسترده اعم از کسب و کار، تجارت، فستیوال های هنری، مسابقات چوگان، رژه های نظامی و مکان هایی مانند مجموعه بازارها، کاروانسراها و سایر بناهای تاریخی را در خود جای داده بود.

مدیر دفتر همکاری‌های علمی و بین المللی دانشگاه اصفهان با اشاره به تغییر  استفاده امروزی از میدان با توجه به نیازهای فعلی تصریح کرد: استفاده امروزی از میدان دارای تنوع بیشتری است، اما در استفاده و کاربری جدید قابل تطبیق و سازگار با گذشته تاریخی این میراث است. این گزارش نتیجه می گیرد که میدان نقش جهان هم اکنون میزبان صدها نوع فعالیت کسب و کار در حوزه های صنایع دستی و هنری، آموزشی، خدمات گردشگری، رستوران و هتلداری است، به طوری که الگوی مناسبی برای سرمایه گذاران، کارآفرینان و سازمان های بین المللی در زمینه میراث فرهنگی به منظور طراحی و ترکیب دو عنصر اقتصاد و هنر در شهرهای دنیا با ویژگی های مشابه اصفهان است.

طیبی با تاکید براینکه اصفهان از این نمونه دارایی های میراث فرهنگی بسیار دارد، تصریح کرد: کاربری های این دارایی ها می تواند گسترده باشد. می توان با توجه به کاربری کسب و کار این دارایی های میراث فرهنگی، زمینه های سرمایه گذاری بین المللی ایجاد کرد و در آینده بر روی دیگر میراث فرهنگی اصفهان اینگونه طرح ها را اجرا کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی میراث فرهنگی دانشگاه اصفهان میدان نقش جهان استانی فرهنگی و هنری دارایی میراث فرهنگی میراث فرهنگی میدان نقش جهان اتحادیه اروپا سرمایه گذاری دارایی ها کسب و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۴۲۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیروز میدان غزه

هفت ماه از عملیات طوفان الاقصی گذشت. مذاکرات پایان جنگ با شدت در حال پیگیری است و احتمالا جنگ خیلی طولانی‌تر از این نشود، هرچند جنگ اصلی که یک قرن است ادامه دارد و تا آزادی نهایی قدس تمام‌شدنی نیست. حالا سؤال این است که جنگ غزه، چه به ملت فلسطین و جهان اسلام داده و چه چیز از آن گرفته است.
یک. جنگ غزه تا به اینجا، تقریبا ۱۵۰ هزار شهید، مفقود و مجروح و ۱۰ برابر این عدد آواره دارد. درد و غم غزه تمام ناشدنی است و آنچه این روزها بر غزه می‌رود، روضه‌ای برای همیشه تاریخ است.

دو. جنگ غزه، اتحاد بی‌سابقه‌ای در جهان اسلام و بلکه در میان تمام آزادی خواهان جهان علیه ظلم و استکبار و مصادیق آن شکل داده است. در جهان اسلام، دولت‌ها و ملت‌ها از ایران و عراق گرفته تا لبنان و یمن در کنار فلسطین ایستاده‌اند و پای آن هزینه می‌دهند. آمارها نشان می‌دهد بیش از یک میلیارد نفر روی کره زمین، جنایات صهیونیست‌های کودک کش را مستقیما مسئله خود می‌دانند و این اولین بار است که این سطح از همدلی در جهان اسلام و فلسطین را «مسئله اول» پنداشتن رخ‌داده است.
 از سوی دیگر، دانشجویان و روشنفکران در اروپا و آمریکا، علیه بیداد بی وصف در گوشه‌ای از جهان برخاسته‌اند که حاکمان زر و زور و رسانه از آن حمایت می‌کنند. می‌توان یکی از دستاوردهای اصلی هفت ماه گذشته را تثبیت این بیان و راهبرد اصلی امام راحل (ره) دانست. او فرموده بود فلسطین مسئله اول است به این معنا که باید بشود و به نظر می‌رسد امروز شده است.
سه. استبعادی ندارد بگوییم فتوحات فلسطین در ۷ ماه گذشته از ۷۰ سال قبل از آن بیشتر بود. فلسطینی که با ابتکاراتی مثل روز قدس و فعالیت سازمان‌ها و نهادها و اشخاص می‌خواست مسئله اول جهان اسلام شود، در این ۷ ماه، نه‌تنها مسئله اول جهان اسلام بلکه مسئله اول کل دنیا شده است.

 بازداشت‌ها و فشارهای بی‌رحمانه ایالات‌متحده نسبت به دانشجویان آزاده نیز ثمری نداشته و اجتماعات ضد استکباری هرروز جوانه‌ای تازه می‌زند.
فلسطین، فاتح آشکار نبردی است با طلیعه طوفان الاقصی؛ برای همین است دست‌ودل رژیم صهیونیستی به پایان جنگ نمی‌رود. آن‌ها خوب می‌دانند که اگر امروز پایان جنگ اعلام شود، بازنده قطعی و آشکار این نبرد نابرابر، اسرائیلی است که چهره کریه و نجاست بارش برای همه دنیا رو شده است. اما این در اصل ماجرا تفاوتی ایجاد نمی‌کند؛ چه امروز چه فردا چه هر وقت دیگر، پایان جنگ، زمان اعلام برنده است و آن زمان، تنها دست قهرمانان فلسطینی است که بالا خواهد رفت.

چهار. در پایان این جنگ نابرابر که در اصل جنگ یکی از قدرتمندترین ارتش‌های جهان با زنان و کودکان بی‌دفاع بود، از غزه یک ویرانه باقی‌مانده است اما از آن ویران‌تر، حیثیت و آبروی رژیم غاصب و در نگاهی دقیق‌تر، کلیت تمدن غرب است که پای تمام جنایات اسرائیل ایستاد. غربی که نشان داد اسرائیل برایش خط قرمزی غیرقابل عدول است و اگر این خط قرمز به مخاطره جدی بیفتد، حقوق بشر و دیگر شعارها، چیزی بیش از شوخی‌ نخواهند بود.
پنج. تمام تمدن غرب خود را به اسرائیل گره زد و این یعنی آن روزی که اسرائیل برود، پوستین مخملی از دست‌های چدنی کنار زده خواهد شد و تمدن غرب همچون کشتی تایتانیک غرق خواهد شد.

دیگر خبرها

  • ۳۵۰ هنرمند یزدی بیمه می‌شوند
  • خدمت‌رسانی در بافت تاریخی نیازمند مشارکت همه دستگاه‌هاست
  • مشارکت دانشگاه‌های تهران در اجرای دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویی
  • میدان نقش جهان روز بدون موتورسیکلت را تجربه کرد
  • برگزاری جلسه کارگروه مشارکت و میراث فرهنگی در شهرستان اشنویه    
  • پیروز میدان غزه
  • کنفرانس اصفهان می‌تواند به همکاری هسته‌ای ایران و جهان کمک کند
  • مشارکت بین‌نهادی، پیش‌نیاز مشارکت مردمی
  • کشور نیازمند «سرمایه انسانی آموزش دیده» است
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد