Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، برنامه رویداد گفتمان پیشرو علمی(گپ)ایده‌ها و تجربه‌های زنان در علم، فناوری و نوآوری بعد از ظهر امروز در دانشگاه الزهرا برگزار شد.

احمدی مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این برنامه اظهار داشت: هدف از این نشست و گفتمان و پیشرو علمی فراگیر کردن گفتمان علم است تا بتوانیم علم را به لایه‌های مختلف جامعه رسوخ دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما در کشور شاهد حرکت رو به پیشرفت حوزه علم و فناوری هستیم و به خصوص در مجامع دانشگاه و حوزه فناوری جایگاه بسیار خوبی را در دنیا داریم که رتبه ۱۶ در تولید مقالات علمی بوده و کیفیت خوب مقالات نیز مورد توجه است.

احمدی گفت: ما در دستیابی به این توفیقات همراهی چهل تا ۵۰  درصد جامعه زنان را داشته‌ایم. جمعیت زنان و مردم در جامعه ما تقریبا ۵۰ و ۵۰ است. تعداد دانشجویان زن در دانشگاه‌های دولتی از سال ۱۳۸۲ در دانشگاه‌ها افزایش پیدا کرده‌ است. در دانشگاه آزاد نیز در سال ۱۳۹۵ حدود ۴۳ درصد جمعیت زن و ۵۷ درصد مرد هستند.

وی افزود:  آمار زنان در مقام آموزشگران دانشگاهی در سال ۱۳۹۴ حدود ۳۳ درصد بوده است.همچنین نرخ بیکاری در ایران در میان خانم‌ها ۲۰ درصد و بیکاری مردان ۱۰ درصد است. البته نرخ بیکاری زنانِ ایران در میان خاورمیانه بیشتر است. سهم زنان از اشتغال در سمت‌های مدیریتی از سال ۲۰۱۷ رو به گسترش بوده اما با نُرم جهانی فاصله دارد.

مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: زنان در ثبت اختراعات از سال ۹۴ تا ۹۸ حدود ۷ درصد به صورت تنهایی ثبت اختراع داشتند و ۲۴ درصد هم به صورت مشترکت با مردان بوده است، اما همین آمار از نُرم جهانی بالاتر است.  ما هم در جمعیت دانشگاهی و در جامعه نقش قابل قبولی از زنان در عرصه علم را شاهدیم.

باتوجه به ظرفیت موجود در دانشگاه‌ها حضور فعال زنان در صحنه تحصیل و مجامع علمی برای مشارکت در حوزه‌های مختلف باید محسوس‌تر باشد.

از بین ۱۸ اتحادیه انجمن‌های علمی در سراسر کشور، دو دبیر اتحادیه مربوط به دانشگاه الزهرا است

ندا مقدم معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا در ابتدای این برنامه عنوان کرد: دانشگاه الزهرا با ۵۵ سال قدمت یکی از بزرگترین مراکز علمی و فرهنگی کشور ما و بزرگترین دانشگاه جامع دختران در ایران و در میان کشورهای همسایه است.ما با داشتن ده هزار دانشجو و ده ها هزار دانش آموخته و حضور اینها باعث می‌شودمابه خودببالیم. وطن برای کل زنان و همچنین کلیت جامعه حائز اهمیت است.

وی ادامه داد: یکی از کارهایی که توسط دانشجویان ما انجام می‌شود، فعالیت‌های انجمن‌های علمی است. طی ده ماه گذشته حدود ۸۸۰ برنامه در معاونت فرهنگی داشتیم که بیش از ۵۰ درصد آنها مرتبط با انجمن‌های علمی بود و صدها هزار کار توسط دانشجویان انجام شده است. در دانشگاه الزهرا به دلایل دخترانه بودن و اینکه دختران در سایه پسران قرار نمی‌گیرند خلاقیت‌ها و استعدادهایشان بیش از پیش بروز پیدا می‌کند.

معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا گفت: از بین ۱۸ اتحادیه انجمن‌های علمی در سراسر کشور، دو دبیر اتحادیه مربوط به دانشگاه الزهرا است و از این رو ما به دخترانمان می‌بالیم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: مشاور وزیر علوم دانشگاه الزهرا انجمن های علمی معاونت فرهنگی دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۳۲۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتایج فراخوان جذب مدرس حق‌التدریس دانشگاه علمی کاربردی اعلام شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه جامع علمی کاربردی، اصغر کشت کار قائم مقام رییس و معاون آموزشی دانشگاه با اعلام این خبر افزود: با اتمام بررسی پرونده متقاضیان تدریس در هیات های اجرایی معین استان ها و بررسی نهایی در هیات اجرایی جذب دانشگاه، نتایج این فراخوان اعلام شد.

معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی در ادامه اظهار داشت: در سال گذشته به منظور تامین نیازهای موجود در بکارگیری مدرسان، ابتدا نیازسنجی اولیه در مراکز آموزشی و واحدهای استانی باتوجه به دوره های در حال اجرا و رشته های جدید انجام شد.

کشتکار افزود: دراین فراخوان حداقل سن متقاضیان برای شرکت در فراخوان ۲۸ سال و حداکثر سن ۶۵ سال بود و جذب مدرس به صورت بومی در واحدهای استانی صورت گرفت.

وی تصریح کرد: پس از ثبت نام، تکمیل فرم‌ها و بارگذاری مستندات توسط متقاضی در سامانه جامع جذب مدرسان، اعتبارسنجی اطلاعات و مستندات متقاضیان در واحدهای استانی انجام شد و پرونده متقاضیان واجد شرایط در کارگروه‌های بررسی صلاحیت علمی مطابق با شاخص‌های ارزیابی بومی شده، امتیاز دهی شد و نتایج بررسی صلاحیت علمی به همراه وضعیت صلاحیت عمومی در هیات اجرایی معین استان و هیات اجرایی جذب دانشگاه جمع‌بندی شد.

معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی در ادامه گفت: در این فراخوان بیش از ۷۳ هزار نفر وارد سامانه ثبت نام شدند که از این تعداد، حدود ۱۸ هزار نفر ثبت‌نام قطعی کرده و در مجموع بالغ بر ۷ هزار نفر برای مصاحبه و ارزیابی علمی به کارگروه‌های بررسی توانایی علمی دعوت شدند. از این تعداد حدود ۳ هزار نفر واجد شرایط شناخته شده و کد مدرسی برایشان صادر شد.

وی افزود: لازم به ذکر است کد مدرسی افراد واجد شرایط پس از شرکت در دوره تربیت مدرس با عنوان آشنایی با نظام علمی کاربردی که از طریق مرکز امور مدرسان دانشگاه با همکاری واحدهای استانی برگزار می گردد، فعال می شود و مدرسان پس از فعال سازی کد مدرسی می توانند با مراکز آموزش علمی کاربردی برای تدریس همکاری نمایند.

کشت کار در خاتمه اظهار داشت: فراخوان بعدی، پس از نیازسنجی در تابستان ۱۴۰۳ اعلام می‌شود و افرادی که در فراخوان ۱۴۰۲ در اولویت قرار نگرفته‌اند در صورت علاقمندی می‌توانند در فراخوان آتی مجددا شرکت نمایند.

کد خبر 6099152

دیگر خبرها

  • آغاز بررسی جزئیات پیش‌نویس سند ملی توسعه علوم و فناوری‌های کوانتومی
  • آغاز بررسی جزییات پیش‌نویس سند ملی توسعه فناوری‌های کوانتومی
  • سهم ایران در اقتصاد خلاق کمتر از یک درصد!
  • کارنامه‌ی یکی از شاخص‌ترین چهره‌های علمی تاریخ‌نگاری معاصر بررسی می‌شود
  • اعلام نتایج فراخوان جذب مدرس حق التدریس دانشگاه علمی‌کاربردی
  • نقش و تأثیر زنان فرهیخته مسلمان در ارتقا اندیشه دینی بررسی می شود
  • اعلام نتایج فراخوان جذب مدرس حق‌التدریس دانشگاه جامع علمی کاربردی
  • نتایج فراخوان جذب مدرس حق‌التدریس دانشگاه علمی کاربردی اعلام شد
  • مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود
  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد