Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسفندیاری گفت: دانشمندان جهان اسلام با بهره گرفتن از قرآن و آموزه های حضرت محمد (ص) می توانند نقش ممتازی را در علم و فناوری ایفا کنند.

 

به  گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری شبستان، «شهاب اسفندیاری» در نشست تخصصی ارتباطات علمی جایزه بین المللی مصطفی (ص) که در دانشگاه صدا و سیما برگزار شد ضمن خوشامدگویی به مدعوین در نشست گفت: مایه افتخار است که در پنجاه سالگی این دانشگاه میزبان نشست های تخصصی علمی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رییس دانشگاه صدا و سیما افزود: در برنامه ریزی و نشست های امروز استادان باسابقه ارتباطات حضور دارند. همچنین در دانشگاه های ما از استادهای دانشگاه تهران، علامه و امام صادق (ع) نیز استفاده می شود.

 

وی ادامه داد: مطالعه فیلم رشته تخصصی بنده است و من نمی خواهم به صورت تخصصی درباره علم صحبت کنم اما هنر در رسانه می تواند تصویر علم و نهاد علمی و دانشمندان را به معرض نمایش بگذارد و می تواند در فرهنگ عام آن نگرشی که نسبت به علم و فناوری و دانشمندان وجود دارد، تصویرسازی کند.

 

وی افزود: رسانه می تواند تصویر آرمان شهر یا ویران شهر را به نمایش بگذارد، می تواند یک دانشمند را دلسوز و به دنبال رفاه و آرامش مردم نشان دهد یا به عنوان یک دانشمند عصبی و روانی مطرح کند.

 

رییس دانشکده صدا و سیما تصریح کرد: علم و فناوری و نحوه استفاده انسان از آن موجب نابودی ها و ویرانی ها شده است که تاثیر آن را در محیط زیست، حقوق انسانی، سلامت و زبان معنویت می بینیم و شاهد گسترش مواد سمی و برافروخته شدن سلاح های جنگی هستیم.

 

وی تصریح کرد: البته این همه داستان نیست، علم و فناوری می تواند فاجعه آور نباشد، می تواند در زمینه شکل گیری جدید و دنیای بدیع مشروط به اینکه نگرش انسان به خود جهان تغییر کرده باشد، نقش داشته باشد.

 

وی بیان کرد: اگر جهان و منابع آن را نامحدود برای غایت و مصرف ندانیم و مصرف گرا نباشیم و علم و فناوری را به استثمار جهان طبیعی و انسانی در نیاوریم، وضعیت متفاوت می شود.

 

اسفندیاری تاکید کرد: اینجا دانشمندان جهان اسلام با بهره گرفتن قرآن و آموزه های حضرت محمد مصطفی (ص) نقش ممتاز ویژه ای می توانند ایفا کنند. مسئولیت بزرگ استادان حوزه علم و رسانه ها این است که بر ساخت نگرش جدید بکوشند، چشم انداز جدیدی مبتنی بر غایت و علم و فناوری متفاوت داشته باشند.

 

وی با بیان اینکه در ایران حمایت از علم و فناوری در بالاترین سطوح مذهبی و سیاسی وجود دارد، گفت: مقام معظم رهبری نیز به این امر اهمیت زیادی می دهد.

پایان پیام/260

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد راهپیمایی 13 آبان مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد 13 آبان شیراز نماز جمعه هفته وحدت شبستان یزد رئیس جمهور جایزه مصطفی ص جایزه مصطفی جایزه مصطفی ص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۴۳۲۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم فلسطین در برابر دیدگان جهانیان از نقض حقوق بشر رنج می‌برند

به گزارش خبرگزاری مهر، دومین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی عراق با شعار «طوفان الاقصی؛ آرمان و هویت» با حضور علمای ارشد امت اسلام از داخل و خارج عراق امروز چهارشنبه (۱۹ اردیبهشت‌ماه) در بغداد برگزار شد.

در بیانیه پایانی این کنفرانس آمده است:

«بر اساس آیات شریفه قرآن کریم: أُذِنَ لِلَّذِینَ یُقَٰتَلُونَ بِأَنَّهُمۡ ظُلِمُواْۚ وَإِنَّ ٱللَّهَ عَلَیٰ نَصۡرِهِمۡ لَقَدِیرٌ (آیه ۳۹ حج) به کسانی که جنگ بر آنها تحمیل می‌گردد، اجازۀ جهاد داده شده است؛ زیرا آنها مورد ستم واقع شده‌اند و بی تردید خدا بر یاری آنها کاملاً تواناست.»

«ٱلَّذِینَ أُخۡرِجُواْ مِن دِیَٰرِهِم بِغَیۡرِ حَقٍّ إِلَّآ أَن یَقُولُواْ رَبُّنَا ٱللَّهُۗ وَلَوۡلَا دَفۡعُ ٱللَّهِ ٱلنَّاسَ بَعۡضَهُم بِبَعۡضٖ لَّهُدِّمَتۡ صَوَٰمِعُ وَبِیَعٞ وَصَلَوَٰتٞ وَمَسَٰجِدُ یُذۡکَرُ فِیهَا ٱسۡمُ ٱللَّهِ کَثِیرٗاۗ وَلَیَنصُرَنَّ ٱللَّهُ مَن یَنصُرُهُۥٓۚ إِنَّ ٱللَّهَ لَقَوِیٌّ عَزِیزٌ (آیه ۴۰ سوره حج) آنان (ایمان آورندگان در مکّه) که از خانه‌های خود به ناحق رانده شدند [جرمی نداشتند] جز آنکه می‌گفتند: پروردگار ما اللَّه است اگر دفع [شرّ] بعضی از مردم [به وسیلۀ] برخی دیگر از جانب خدا نبود به طور قطع دیرها، کلیساها، کنشت ها و مساجدی که نام خدا در آنها بسیار برده می‌شود، به شدت ویران می‌گردید. قطعاً خدا هر که او را یاری نماید، یاری خواهد کرد؛ چرا که خدا بس توانای پیروزمند است.

و در سایه فتنه‌ها، رنج‌ها و بحران‌هایی که جهان شاهد آن است و در سایه نقض حقوق، کشتار و کوچاندن که مردم فلسطین در برابر دیدگان جهانیان از آن رنج می‌برند، عملیات طوفان‌الاقصی رخ داد تا وجدان و انسانیت شرافتمندان جهان را فریاد بزند، ظالمان بر ظلم و ستم خود به مردم غزه و فلسطین شدت بخشیده‌اند، و به همین سبب بر علمای امت و اندیشمندان و پیشگامان آنها لازم است که برای کمک به مسئله اصلی و محوری خود ابتکار عمل به خرج داده و از ایستادگی آنها پشتیبانی و برای تحقق وحدت اسلامی که اقتدار، عزت و سربلندی امت اسلام را حفظ می‌کند، تلاش کنند.

شرکت کنندگان در این کنفرانس تأکید کردند که تکلیف واجب همه در برابر رژیم غاصب جنایتکار صهیونیستی، جهاد با تمام ابزارهایی است که در دسترس آنها قرار دارد تا به جنایاتش علیه بی‌گناهان پایان داده شود، هر اندازه بتوان این دشمن را از جنایاتش بازداشت، امکان تحقق آزادی سرزمین غصب شده و قدس مقدس آن وجود دارد و این فتوایی است که هیچیک از مذاهب فقهی و علمایی درباره آن اختلاف ندارند و این وظیفه همه مسلمانان و همه رهبران آنها با هر گرایشی است.

شرکت کنندگان در کنفرانس با تأکید بر طرح وحدت اسلامی و همه ابعاد آن، اعلام کردند که با دولت‌ها و سازمان‌های اسلامی برای تحقق وحدت امت اسلام تلاش و همکاری می‌کنند.

آنان از حمایت مستمر جمهوری اسلامی ایران از محور مقاومت تقدیر کرده و بر حمایت قاطع خود از عملیات «وعده صادق» در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی تأکیدکردند و دفاع را حق و اقدام قهرمانانه‌ای دانستند که برای اولین بار در این مرحله، برای امت اسلام، یک قدرت بازدارندگی اقتدارآفرین محقق کرده تا از مظلوم دفاع کرده و ظلم ظالمان را متوقف نماید.

در ادامه این بیانیه آمده است:

مسئله فلسطین و قدس مسئله‌ای است که جهان اسلام را متحد می‌کند و هرگونه نادیده گرفتن آن و چشم پوشی در قبال جنایاتی که علیه مردم غزه و فلسطین صورت می‌گیرد، ظلم و خیانت به امت اسلام و مسئله سرنوشت ساز آنهاست.

شرکت کنندگان در این کنفرانس همانند وجدان‌های بیدار در تمام جهان بر توقف بمباران و هدف قرار دادن غیرنظامیان و بی‌گناهان در تمام مناطق فلسطین، لغو فوری محاصره تحمیلی علیه نوار غزه، رساندن کمک‌های بشردوستانه از جمله کمک‌های پزشکی، امدادرسانی، آب، برق و سوخت، گشودن فوری راه‌های امن برای رساندن کمک‌های اساسی به نوار غزه و نیز آزادی بازداشت شدگان در زندان‌ها با نظارت سازمان ملل تأکید کردند.

در ادامه بیانیه آمده است:

حمایت سیاسی و رسانه‌ای از مسئله فلسطین، رسواسازی طرح‌های ننگین عادی‌سازی و تبیین خطرات و مضرات و پیامدهای مخرب آن، یک وظیفه دینی و ملی برای هر انسان شریف و غیرتمند است و عادی‌سازی، خیانت به اصول و منشورها و پیمان‌های بین المللی ست.

در این بیانیه تأکید شده است که علما و اندیشمندان جهان اسلام قشر مورد اعتماد و امین در خصوص مسئله فلسطین هستند که مسئولیت تلاش برای تحقق وحدت امت اسلام را برعهده دارند و اینکه مسئله فلسطین را در وجدان فرزندان امت زنده نگه دارند.

شرکت کنندگان در این کنفرانس با اشاره بر ضرورت تلاش برای دفاع از مسئله فلسطین در محافل بین‌المللی و نشان دادن توحش و تجاوزات رژیم صهیونیستی بر لزوم آگاه‌سازی و روشنگری نسل‌های جوان در خصوص اهمیت مسئله فلسطین و علاقه‌مند کردن آنها به فلسطین و دوست داشتن آن به عنوان یک سرزمین اسلامی و تلاش برای برجسته‌سازی جایگاه مسجدالاقصی در فرهنگ امت اسلام تأکیدکردند.

هشدار درباره تفرقه یا تسلیم شدن در برابر نقشه‌های دشمنان امت اسلام برای متفرق و پراکنده کردن مسلمانان و تجزیه کشورهایشان، تلاش برای وحدت و وفاق میان آنها و تأکید بر نابودی پایه‌های برنامه‌های انحرافی و تبیین باطل بودن و خطرات آن برای امت اسلام و بشریت از دیگر مواردی است که در بیانیه پایانی بر آن تأکیدشده است.

شرکت کنندگان در این کنفرانس در بیانیه خود از دادگاه بین‌المللی کیفری خواستند در خصوص جنایاتی که پس از عملیات طوفان‌الاقصی در فلسطین صورت گرفته و نمونه آشکاری از جنایات جنگی و کشتار دسته‌جمعی و نسل‌کشی و به مثابه شدیدترین موارد نقض حقوق بشر است، تحقیق کند.

این بیانیه می‌افزاید که تنها راه حل ثبات در فلسطین و منطقه، پایان فوری اشغالگری اسرائیل در اراضی فلسطین و توقف دخالت‌های غرب در امور منطقه است.

شرکت کنندگان در این کنفرانس ضمن تقدیر از تمام ملت‌های بیداری که در مناطق مختلف جهان در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و محکومیت جنایات و تجاوزاتی که رژیم اشغالگر صهیونیستی علیه آنها اعمال کرده و تظاهرات برگزار کردند از هر تلاشی که در راستای حمایت از مسئله فلسطین و وحدت مسلمانان و بسیج تلاش‌ها برای یاری این مسئله همیشگی باشد، تقدیر کردند.

کد خبر 6100959

دیگر خبرها

  • مردم فلسطین در برابر دیدگان جهانیان از نقض حقوق بشر رنج می‌برند
  • دانشمندان ایرانی با توفیقات علمی خود، امنیت و توسعه پایدار کشور را تضمین کردند
  • طالبان:حضور در «او.آی.سی» آغازی برای تعامل با جهان اسلام است
  • طالبان: جهان اسلام باید از کشتار مسلمانان در غزه جلوگیری کند
  • سرلشکر سلامی: همه راه‌های نفوذ دشمنان باید بسته شود
  • پیروز میدان غزه
  • سرلشکر سلامی: در شرق مدیترانه راه را بر دشمن می‌بندیم
  • اعطای جایزه البرز به پدر ماهواره ایران و پدر پیوند کبد
  • ظرفیت اقتصادی جهان اسلام برای پایان اشغالگری در فلسطین
  • این فناوری زمین را از گزند سیارک ها حفظ می کند