Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@04:21:39 GMT

نقش انجمن های علمی در گسترش صلح مغفول مانده است

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۹۸۰۴۰

نقش انجمن های علمی در گسترش صلح مغفول مانده است

تهران-ایرنا- عضو هیأت علمی انجمن صلح گفت که انجمن های علمی در بهبود وضعیت خشونت زای موجود و گسترش صلح می توانند اقداماتی انجام دهند که هیچ دانشگاه، پژوهشگاه و حوزه علمیه قادر به انجام آن نیست.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، محمد منصور نژاد دانش آموخته دکتری علوم سیاسی دانشگاه تهران و عضو هیأت علمی انجمن صلح در نشست آینده پژوهی صلح در جهان اسلام در همایش بین المللی جهان اسلام در افق 1414 افزود: علت این نکته به چند مورد برمی گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اول آنکه اولین ویژگی انجمن های علمی این است که کار در آنها داوطلبانه است.
وی افزود: دوم آنکه برخلاف نهادهای دولتی گرفتار بروکراسی نیست. سوم آنکه مرز نمی شناسد، انحصاری نبوده و شبیه دانشگاه نیست که اعضا هیات علمی یک دانشگاه نتوانند حتی در دانشگاه دیگر ورود کنند. همچنین انجمن های علمی برای انجام آمورش نیازمند دریافت مجوز نیستند و می توانند در بُعد فرامرزی به انجام فعالیت بپردازند.
منصور نژاد راهکار گسترش صلح و کاستن از خشونت در جهان اسلام را به کار انداختن ظرفیت انجمن های علمی دانست.
وی در این نشست در محل دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران ، گفت: جهان اسلام زخم خورده است و موج خشونت و افراطی گری در آن بسیار است. تاریخ جنگ های بسیاری در آن نگاشته شده است، اما از تاریخ صلح در آن خبری نیست.
«پرسش اینجاست که چرا جهان اسلام به وضعیت کنونی رسیده است. در تحلیل این وضعیت عوامل متعددی را می توان برشمرد. در مقام یافتن راه حل نیز باید پرسید راه حل خروج از این وضعیت کدام است؟ به نظر من مخرج مشترک پاسخ ها این است که برای درمان این وضعیت هیچ زبانی بهتر از زبان علم یافت نمی شود.»
عضو هیأت علمی انجمن صلح راهکار عملیاتی برگرفته از زبان علم را نیز انجمن های علمی دانست .
وی با بیان اینکه حتی یک مقاله در مورد نقش انجمن های علمی در موضوع تقریب جوامع اسلامی یافت نمی شود. افزود: نزدیک به هفتاد سال است که در جوامع اسلامی مجمع تقریب داریم. اما آیا نتیجه قابل قبول بوده است؟ در پاسخ باید گفت که مجمع تقریب جوابگوی نیاها و اختلافات ما نبوده و وضعیت امروز به روشنی گواه این نتیجه است. به علاوه در مقایسه انجمن های علمی و مجمع تقریب باید گفت که این دو از لحاظ مواد هم با هم فرق دارند.
وی افزود: مواد مجمع تقریب تنها کتاب و سنت است، اما فعالیت در انجمن های علمی به صرف این دو کفایت نمی شود. همچنین بازیگران و کنشگران انجمن های علمی و جایی مثل مجمع تقریب هم با هم تفاوت می کنند.
منصورنژاد ادامه داد: در دانشگاهی مثل دانشگاه تهران نزدیک به 160 انجمن علمی داریم. این ظرفیت مغفول بسیار بالایی است. در تحلیل برخی رفتارهای بنیادگرایانه و سلفی، ما نیازمند تحلیل علمی و کارهای روانشناسانه و جامعه شناسانه هستیم و در این زمینه انجمن های علمی خیلی می توانند کمک کنند.
عضو هیات علمی انجمن صلح خاطرنشان کرد: راهکار من در زمینه کاستن از میزان خشونت ها و گسترش صلح از طریق فعالیت انجمن های علمی این است که انجمن های علمی همچون تار عنکبوت باید به صورت شبکه ای عمل کنند.
وی افزود: انجمن های علمی باید در رأس این چینش باشند و با سه گروه انجمن های علمی و مراکز دانشگاهی، دولت و نیز شخصیت های مستقل و اثرگذار در همکاری باشند. در زمینه صلح ما باید متوجه باشیم که معنای حداقلی و کمینه صلح، نبود جنگ است. معنای حداکثری صلح اما جامع تمامی فضیلت هاست که همچون چتری به همه آن ها سایه می افکند. گسترش صلح به این معنا به نظر من از همه بهتر از عهده انجمن های علمی بر می آید.
**9222**1601**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي صلح در اسلام همايش جهان اسلام محمد منصور نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۹۸۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه صنعتی شریف با دانشگاه‌های عراق

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی شریف در راستای پیشبرد و گسترش همکاری‌ و تعاملات بین‌المللی در حوزه‌های علمی، پژوهشی و دانشگاهی با عراق، هیئت اعزامی از دانشگاه صنعتی شریف به ریاست دکتر موسوی رئیس دانشگاه شریف، به کشور عراق سفر کردند.

در این سفر چند روزه دکتر موسوی و هیئت همراه ایشان با محسن المندلاوی سرپرست پارلمان عراق و نایب رییس اول پارلمان عراق و رئیس هیئت امنای دانشگاه الفراهیدی، رئیس دانشگاه بغداد و سفیر ایران در عراق دیدار و گفتگو کردند.

در نشست‌های جداگانه‌ای که با مسؤولین این دو دانشگاه صورت گرفت؛ ساز و کارها، نحوه گسترش همکاری‌های بین‌المللی در حوزه‌های مختلف علمی، پژوهشی و دانشگاهی، وضعیت و جایگاه دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه بغداد و الفراهیدی از جمله مواردی بود که در این جلسات مطرح و تبادل نظر شد.

هیات اعزامی دانشگاه شریف با حضور در سفارت کشورمان در عراق با محمدکاظم آل‌ صادق، سفیر ایران دیدار و گفت ‌و گو کردند. در این دیدار نحوه حضور دانشگاهی و فناورانه دانشگاه صنعتی شریف به جامعه آموزش عالی عراق از اهم موضوعاتی بود که مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

کد خبر 6097208

دیگر خبرها

  • همایش بین المللی مدیریت ورزشی در اردبیل برگزار شد
  • سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است
  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه شریف با دانشگاه‌های عراق
  • کنگره ایران‌شناسی بین‌المللی می‌شود
  • برگزاری مسابقه رباتیک ورزشی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • آموزش ۷۰۰ دانش‌آموز در مدرسه رباتیک امیرکبیر
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه صنعتی شریف با دانشگاه‌های عراق
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمام رشته‌های کارشناسی از مهر آینده
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی از مهر ماه