Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم فیاض ظهر یکشنبه در مراسم بزرگداشت روز دانشجو که به همت بسیج دانشجویی شهید فرهمند دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناوه در سالن آمفی تئاتر این دانشگاه برگزار شد اظهار داشت: امروز وظیفه نسل شما و دانشجویان امروزی  این است که با برنامه ریزی آینده منطقه زندگی خود و کشور را به جایی که لازم است برسانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی  گفت: نسل بعدی باید ضمن جدی گرفتن این مسئله باید این کارعظیم را انجام دهد و دانشگاه های این شهر و منطقه نیز باید به تاثیر و نقش خود در این موردبه خوبی واقف باشند و آن را جدی قلمداد کنند.

فیاض بیان کرد: امروز کشورهای جهان در حال پیشرفت سریع و جهش های بلند به سوی آینده هستند و لذا در حال حاضر هر کسی باید سهم خود را در آینده جهان پیدا و تعیین کند.

 وی گفت: جهان در حال انکسار است و در جهان حال و آینده مناطق  مهم است و خود مناطق حتی می توانند با کشورهای دیگر وارد قرار داد شوند و قرار داد ببنددند.

استاد دانشگاه تهران گفت: در حال حاضر همه دانشگاه های موجود در منطقه باید با هم جمع شوند و طرح های توسعه شهر را بررسی و پیدا کنند و بعد خود دانشگاه ها با جذب این پول  و سرمایه با ترکیب این طرح ها به نتیجه مطلوب برای توسعه برسند.

فیاض اظهار داشت: سه عامل لازم برای پیشرفت شامل  نیروی انسانی که مهمترین آن نیروی نخبه و متخصص است، پول و تکنولوژی  هستند که دانشگاه محور اصلی دو عامل یعنی تکنولوژی و تربیت نیروی انسانی است و هزینه فقط خارج از دانشگاه است که با جذب سرمایه بخش خصوصی می توان تامین کرد.

وی با پرداختن به گوشه هایی از تاریخ کشورمان در ادوار مختلف تاریخی و تاکید بر نقش موثر ایران در تاریخ گفت: ایران همواره در معادلات تاریخی جهان حضوری تاثیر گذار داشته وامروز نیز در این معادلات جهانی وجود دارد  و این نکته ای است که  باید توجه شود.

وی گفت: دانستن اینکه در حال حاضر در کجای جهان قرار گرفته ایم و نقش ما چیست بسیار مهم است چون این نکته بسیار مهمی است که در زمان هایی ما نقش های موثری در تاریخ داشته ایم ولی خوب از عهده آن بر نیامده ایم.

وی گفت: دوره تاریخی که ایران و ایرانی در آن نقش نداشته باشد وجود نداشته است بلکه ایران همواره حضور داشته است و در نتیجه سابقه تاریخی ایران بسیار زیاد است.

فیاض افزود: فکر ایران همواره جهانی بوده و جهانی اندیشیده است و لذا تقریبا هیچ دوره تاریخی وجود نداشته که ایران  در آن تاریخ موثر نباشد.

وی گفت: امروز نیز ما برای ورود به جهان جدید باید آماده شویم و آمادگی لازم را  کسب کنیم همچنان که در تاریخ ما اینگونه بوده است.

استاد دانشگاه تهران گفت: امروز نیز ایران فلات  مرکزی منطقه  و تقریبا همه فرهنگ های منطقه به کشور ما وابسته است و لذا امروز نیز ایران نمی تواند درونی و کشوری بیاندیشد بلکه جهانی می اندیشد.

فیاض بیان کرد: ما فلات مرکزی فرهنگ منطقه هستیم  و در آینده منطقه ایران تاثیر گذار است و لذا  آینده برای شما بخصوص دانشجویان بسیار روشن است و باید برای ساختن این آینده آماده باشید.

استاد دانشگاه تهران بیان کرد: نسل گذشته توانست با انقلاب و تحول در کشور این کشور و تحولات آن را بنا بگذارد ولی نسل آینده اگر بخواهد باید از هم اکنون فکر اساسی کند این نسل باید، آینده کشور را بسازد.

وی گفت: نسل دهه ۶۰ نسل خلاق و سازنده است ولی با آن مخالفت می شود چون افراد وابسطه به غرب می خواهند نسلی نا کارآمد و وابسته به غرب و افسرده پرورش یابد و غربگرا ها همین را می خواهند.

زیبا توکلی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناوه در این برنامه اظهار داشت: ۱۶ آذر روزی است که درتقویم کشور ما به نام شما دانشجویان ثبت شده است و در چینی روزی درصحن مقدس دانشگاه فرزندان شجاع و آگاه ما در خون خود جاودانه خفتند تا در فضای خفقان بعد از کودتا سلسله جنبان مبارزه با استبداد و استکبار شوند.

وی افزود: این دانشجویان نشان دادند که دانشگاه نیروی محرکه اجتماع است و مهمترین افرادی هستند که می توانند بر  عادات و روز مرگی های جامعه بتازند و تاریخ را به جلو ببرند.

توکلی گفت: ۱۶ آذر ماه یک نماد مقدس از حرکت آگاهانه دانشجویان است و این واقعه مسئولیت خطیر دانشجویان در نقد سازنده در عرصه های اجتماعی و سیاسی را نشان می دهد.

وی ضمن تبریک فرارسیدن این روز بزرگ به همه دانشجویان  تصریح کرد: از همه  دانشجویان تقاضا دارم تا با مطالعه و دقت در شرایط و احوال جامعه و کشورمان علاوه بر مسئولیت سنگینی که در برابر قبال آموختن علم و دانش دارند به وظایف سیاسی و اجتماعی خود آگاهانه و با بینش و تحقیق عمل کنند و فرمایشات مقام معظم رهبری را مبنی بر تحقق خودکفایی ملی که با کار و کوشش بدست می آید و آن حمایت از تولید و کالای داخلی است محقق سازند.

اجرای نمایش طنز، مسابقه، تقدیر از جهادگران بسیجی دانشگاه آزاد اسلامی گناوه در برپایی اردوی جهادی در روستای گمارون شهرستان گناوه، تقدیر از دانشجویان معلول توسط اداره بهزیستی شهرستان بخش های دیگر این مراسم بود.

کد خبر 4479999

منبع: مهر

کلیدواژه: ابراهیم فیاض دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه تهران گناوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۸۱۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهه «رکود، عبرت، تجربه»/خسارت ۱دهه توقف ذخیره‌سازی گاز ایران

توقف طرح‌های ذخیره سازی گاز و از اولویت خارج شدن این رویکرد مهم در دهه ۹۰، موجب شد امروز همچنان ایران به عنوان دومین دارنده ذخایر گازی جهان، در ابتدای راه توسعه ذخیره‌سازی گاز طبیعی باشد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، وقتی میان فعالان اقتصادی از دهۀ 1390 شمسی سخن به میان می‌آید، تصویر یک دهه «عقب‌ماندگی»، «تعطیل نسبی مسائل اقتصادی» و «انباشت چالش‌های اقتصادی» در ذهن‌هایشان نقش می‌بندد و زمانی که می‌خواهند در موردش صحبت کنند، هر یک از زاویه‌ای آسیب‌های این دهه را برمی‌شمرند؛ از وضعیت نامناسب شاخص‌های کلان اقتصاد تا رکود در کسب‌و‌کارهای خرد و کلان.

دهه 90؛ دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»دهه «رکود، عبرت، تجربه»/ رشد 1000 درصدی نقدینگی و «بلای تورم»چرا اقتصاد ایران در دهه 90 درجا زده است؟

 

سرمایه گذاری در بخش انرژی یکی از حوزه‌های تقریبا تعطیل در دهه 90 بوده که شامل زیربخش‌های مختلف از جمله حوزه ذخیره سازی گاز می شود.

ذخیره‌سازی گاز طبیعی به‌معنای در دسترس قرار دادن ذخایر گاز در نزدیکی مبادی مصرف، به‌طوری که در زمان‌هایی که نیاز به گاز کمتر است آن‌ها را ذخیره کنیم و در زمان نیاز بیشتر به مصرف گاز، آنها را به شبکه مصرف تزریق کنیم، یک راهبرد جهانی و تست شده به‌منظور پایدار سازی تأمین انرژی مصرفی به‌ویژه در فصول سرد سال است.

بیش از 400 میدان ذخیره‌سازی در آمریکا و حتی مناطق گرمسیر آن وجود دارد و نخستین میدان ذخیره گاز نیز بیش از 100 سال پیش در کانادا احداث شده است. موضوع ذخیره‌سازی برای کشورهای اروپایی که عمدتاً واردکننده گاز طبیعی هستند، اهمیتی مضاعف دارد و برخی کشورها نظیر روسیه نیز با تکیه بر میدان‌های ذخیره‌سازی متعدد و با اطمینان خاطر از تأمین نیازهای داخلی، حجم بسیاری از گاز تولیدی خود را به درآمدزایی از طریق صادرات اختصاص می‌دهند.

در ایران نیز با توجه به جغرافیای گسترده و دور بودن اغلب مراکز جمعیتی مهم از نقاط تولید گاز از یک سو و پرمصرف بودن کشور در بخش گاز (چهارمین کشور مصرف‌کننده گاز جهان) از سوی دیگر، استفاده از طرح‌های ذخیره‌سازی گاز در نزدیکی مراکز جمعیتی به‌ویژه در مرکز و شمال کشور، یک راهبرد استراتژیک در راستای پایداری شبکه گاز کشور در فصول سرد گاز محسوب می‌شود.

اگرچه آغاز مطالعات ذخیره‌سازی گاز طبیعی در ایران به 4 دهه قبل بازمی‌گردد، اما تا دولت دهم، عملیات اجرایی در زمینه توسعه ذخیره‌سازی گاز مغفول مانده بود. تا پیش از سال 86، مباحث ذخیره‌سازی به‌شکلی محدود دنبال می‌شد، اما پس از سرمای شدید آن سال که به رخ‌دادن حوادث ناگوار در شمال کشور منجر شد، تصمیم‌گیران دریافتند که برخورداری از ذخایر عظیم گازی به‌تنهایی نمی‌تواند تضمین‌کننده همیشگی امنیت انرژی باشد. از آن تاریخ، ذخیره‌سازی با هدف پایدارسازی امنیت انرژی کشور و جلوگیری از وقوع مشکلات احتمالی به‌طور جدی در دستور کار قرار گرفت.

در فاصله سالهای 86 تا 92، دو طرح مهم ذخیره‌سازی در کشور شامل میدان شوریجه (شمال شرق کشور) و میدان سراجه (مرکز کشور) اجرایی شد تا با ذخیره‌سازی گاز در 8 ماهه گرم سال، در دوران اوج نیاز مصرف در 4ماهه سرد سال، بتوانیم از این میادین برداشت کنیم.

اما در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، با از اولویت خارج شدن طرح‌های ذخیره‌سازی گاز، هم توسعه میادین شوریجه و سراجه برای رسیدن به اهداف پیش‌بینی‌شده در حجم ذخیره‌سازی و هم اجرایی شدن طرح‌های مطالعاتی متعدد در این زمینه، با وقفه همراه شد. ابتدا طرح‌های ذخیره‌سازی برای جذب سرمایه‌گذار خارجی معرفی و در ادامه با انحلال شرکت ذخیره‌سازی گاز طبیعی و ادغام مسئولیت‌های آن در شرکت مهندسی و توسعه گاز، شاهد ضربه مهلک به روند اجرایی طرح‌های ذخیره‌سازی گاز در کشور بودیم.

اگر طرح‌های ذخیره‌سازی گاز در دولت‌های یازدهم و دوازدهم ( از سال 1392 تا 1400) از اولویت خارج نمی‌شد و شاهد وقفه چندساله در این زمینه نبودیم، امروز بخشی از ناترازی گاز کشور با بهره‌برداری از این طرح‌های ذخیره‌سازی، قابل جبران بود.

حدود یک دهه توقف طرح‌های ذخیره سازی گاز و از اولویت خارج شدن این رویکرد مهم، موجب شد امروز نیز همچنان ایران به عنوان دومین دارنده ذخایر گازی جهان، در ابتدای راه توسعه ذخیره‌سازی گاز طبیعی باشد.

درحالی که بسیاری از کشورها بیش از 10درصد مصارف سالانه خود، ظرفیت ذخیره‌سازی گاز ایجاد کرده‌اند، اکنون ظرفیت ذخیره سازی گاز در کشور در حدود 3 میلیارد متر مکعب است، یعنی حدود 1.4 درصد از کل مصرف گاز سالانه ایران را می‌توان از محل ذخیره‌سازی تأمین کرد.

به‌صورت متوسط ظرفیت ذخیره‌ســازی گاز طبیعی در دنیا 11 درصد از کل مصرف گاز اســت. این نسبت در کشــورهای اروپایی به‌صورت متوسط 23 درصد است.

در دولت سیزدهم بار دیگر طرح‌های ذخیره‌سازی گاز طبیعی در اولویت قرار گرفت و دولت به جبران عقب‌ماندگی‌های توسعه‌ای در این زمینه ورود کرد.

با آغاز به کار دولت سیزدهم اجرای 7 طرح مغفول واقع‌شده ذخیره‌سازی گاز طبیعی در یک برنامه 5ساله منتهی به سال 1405 با هدف ایجاد ظرفیت برداشت 114 میلیون مترمکعب در روز در فصول سرد سال در اولویت‌های اجرایی شرکت ملی گاز ایران قرار گرفت و مقرر شده تا پایان سال 1403 شاهد بهره‌برداری از فاز دوم توسعه میدان سراجه و تا پایان سال 1404 شاهد بهره‌برداری از فاز دوم میدان شوریجه باشیم.

وقفه چندساله در اجرا و توسعه طرح‌های ذخیره‌سازی به‌علت تصمیمات غلط اتخاذ شده در این زمینه، به تشدید ناترازی گاز کشور انجامیده است، اما با اولویت دوباره به طرح‌های ذخیره‌سازی گاز، پیش‌بینی می‌شود تا پنج سال آینده، حدود 25 درصد گاز کشور از محل ذخیره‌سازی تأمین می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رویداد صدرا دانشجویان را با فرصت‌های شغلی جدید آشنا می‌کند
  • تاکید بر توسعه فعالیت‌های فرهنگی جهاددانشگاهی در دانشگاه‌ها
  • معدن بعد از نفت دومین زمینه ثروت آفرینی برای کشور است
  • نقش آفرینی جزیره نوآور قشم در دیپلماسی فناوری و نوآوری در سطح بین المللی
  • دهه «رکود، عبرت، تجربه»/خسارت ۱دهه توقف ذخیره‌سازی گاز ایران
  • اساتید دانشگاه در امید آفرینی برای جامعه نقش آفرینی کنند
  • دانشجویان باید با «تیتر» نقشه راه را به رؤسای دانشگاه‌ نشان دهند
  • دانشجویان باید با یک تیتر نقشه راه را به روسای دانشگاه‌ها نشان دهند
  • انتصاب رییس مرکز برنامه‌ریزی راهبردی و توسعه منابع دانشگاه شریف
  • دانشگاه با فرهنگ‌سازی در جامعه خودباوری را به منصه ظهور برساند